Belépés
Lépj be alkoholistádhoz, már nagyon szomjas....




vagy


Az AlkeszNevelde 1.5-höz új Alkeszt kell regisztrálni!

elfelejtett Elfelejtett jelszó
Információk
Alkoholisták száma:643
Online alkeszok:54
Legutolsó berúgás:lölőke

Szavazás
Nincs aktuális szavazás
Szabályok
Ha most kezdtél el az Alkoholista Neveldén játszani, vagy bármi kérdés merült fel benned játék közben, akkor kérlek olvasd el a Szabályokat:

A játék lényege:
A lényeg az, hogy te legyél a legnagyobb alkoholista! Ehhez folyamatosan részegnek kell lenned, persze ehhez meg kell teremteni a szükséges pénzt a Pénzkeresés menüpontban! A játék rengeteg lehetőséget rejteget, érdemes kipróbálni mindent! Most pedig következzék az egyes menüpontok leírása.

Főmenü pontok leírása Almenü pontok leírása
Játékmenü pontok leírása Segítség a játékhoz
Segítség a bunyóhoz Gyakran Ismételt Kérdések

Játékmenü pontok:

Alkeszom:
Ez alatt a menüpont alatt található az alkoholistád adatlapja.

Alapadatok:
Név: Alkoholistád neve
Életkor: Alkoholistád kora
Berúgások száma: Hányszor rúgtál be ezidáig
Pénz: Birtokodban lévő olyan pénz, ami nincs széfben.
Életerő: Alkoholistád életerejét mutatja. Kannásbor fogyasztásával és bunyóval csökken az értéke. Növelni a rendelőben tudod, vagy pl szendviccsel, B-vitaminnal.
Hangulat: Alkoholistád aktuális hangulatát mutatja. Berúgáskor 100-as, de hányással vagy az idő múlásával csökken a mértéke.

Energia: Alkoholistád energiaszintje. Berúgáskor a rangodnak megfelelő maximális értéket mutatja. Ha pénzt keresel, akkor csökken a szintje, ha viszont nem csinálsz semmit, akkor növekszik. Alvással gyorsíthatod a növekedést.
Részegség: Alkoholistád részegségi szintjét mutatja %-os formában, a tökrészegtől a józanig.

Cselekvések:
Házisör ivása: Ez a pont csak akkor látszik, ha van elkészítve házisöröd. Az elkészített házisöröket itt tudod meginni. (Később majd lehet kereskedni is velük.) (Házisört a szeszfőzdében tudsz főzni.)
Segély átvétele: A segélyt minden nap csak egyszer lehet átvenni. Összege az iskolai végzettségedtől függ.
Randi ittas nővel: Naponta egyszer lehet felhasználni, a hangulatod mértékét tudod 10-zel növelni.
2l Kannásbor: Naponta csak egyszer lehet elfogyasztani. 40$-ba kerül. 100%-os részegséget okoz, életerődet viszont 20 egységgel csökkenti.
Hányás: Csökkenti a 2 berúgás közti időt. 30% részegség felett lehet hányni!
Lakásod: Itt tudsz lakóhelyet választani magadnak. Különböző árú lakások közül válogathatsz, melyek bizonyos bónuszokat adnak. Egyelőre csak a rablástól védenek meg, ill. széfet biztosítanak, ahol elrejtheted a pénzedet. Alapjáratban minden játékos „lakhelye” egy pad, ami nem véd semmitől.
Alvás: Az energia gyorsabb regenerálódására használható. A lakásod értékétől függ a regenerálódás gyorsasága.

Tulajdonságok:
Beváltatlan Tapasztalatok: Több dologért (Pl, berúgás, pénzkeresés), amit itt az Alkoholistaneveldén teszel, tapasztalatot kapsz. A tapasztalati pontjaidból pedig fejlesztheted képességeidet (1 képesség max. 1000 lehet). Beváltani a Tanoda menüpont alatt tudod őket.

Presztízs: A presztízs növelése a kocsmákhoz és a boltokhoz szükséges, amennyiben nem akarsz mindig ugyanabba a kocsmába/boltba járni.

Munkakészség: A munkavállalásnál ad nagyobb választási lehetőséget, emellett befolyásolja a keresett összeget.

Koldulás: A koldulásnál ad nagyobb választási lehetőséget, emellett növeli a koldulás sikerességét.

Védekezés: A kocsmai bunyóhoz szükséges védekezést növeli.

Rablás: A sikeres rablás esélyét növeli, de az elrabolt pénz mennyiségét nem.

Garázdálkodás: A garázdálkodásnál ad nagyobb választási lehetőséget, emellett csökkenti a lebukás esélyét.

Guberálás: A guberálásnál összegyűjthető üvegek számát növeli.

Támadás: A kocsmai bunyóhoz szükséges támadást növeli.

Gyorsaság: A kocsmai bunyóhoz szükséges gyorsaságot növeli.

Kocsmai Bunyó:
Bunyózási Pont: Minden egyes győztes bunyó után győzelmi pontot kapsz. Ebből lesz a bunyózási pont. Mindenkinél egységesen 100-zal indul.

Tárgyak: Ha Itt tudod használni azokat a tárgyakat, amiket a boltban megvettél.

Pénzkeresés:
Pénzt keresni többféleképpen is tudsz alkoholistádnak, az alábbiak közül választhatsz:

Munka: Különböző helyeken dolgozhatsz munkakészségedtől függően! Dolgozni csak 50% részegség alatt lehet! A hangulat és a munkakészség befolyásolja a keresett összeget!
Egy elvégzett munkáért tapasztalatot kapsz!

Koldulás: Különböző helyeken tarhálhatsz koldulási tapasztalatodtól függően! A tarhálás sikere függ a hangulatodtól és a koldulási tapasztalatodtól! A tarhálásért tapasztalatot kapsz!

Guberálás: Alkoholistáddal akár guberálni is elmehetsz! A talált üvegeket a különböző boltokban tudod pénzre cserélni! A gyűjtögetés sikeressége függ a guberálási szintedtől! (hangulat NEM befolyásolja) A guberálásért tapasztalatot kapsz!

Garázdálkodás: Különböző gaztetteket követhetsz el garázdálkodásodtól függően! A bűncselekmény sikere függ a hangulatodtól és a garázdálkodási tapasztalatodtól! Ha elkapnak közben, akkor 10 percet a fogdában kell töltened! A garázdálkodási tapasztalat csökkenti a lebukás esélyét! A garázdálkodásért tapasztalatot kapsz!

Rablás: A neveldén lehetőséged van más játékosok kirablására! Sikertelen rablás esetén fogdába kerülsz és pénzed 1%-t megkapja a célpont. A rablással 3 tapasztalatot kapsz!

Horgászat: Hamarosan!

Kocsmák:
Különböző kocsmákban iszogathatsz Presztízsedtől függően! Sejthető, hogy ezek a helyek megadják az eszközt a berúgáshoz! A különböző kocsmákban különböző piák kaphatóak más árakon! Minden kocsmának van egy saját csevegője, itt tudsz kommunikálni a sorstársakkal!

Bunyó:
Itt tudsz kötekedni a többi alkoholistával! Ha valakivel kötekedsz, és benne van a bunyóban, akkor indul a menet! Természetesen jogában áll elutasítani is téged! Bővebb információkat találsz a bunyó menetéről a: SEGÍTSÉG A BUNYÓHOZ címszó alatt

Küldetések:
Különböző küldetéseket teljesíthetsz a játék során, melyek állását itt követheted nyomon! Minden teljesített Küldetésért jár 10 pont, 5 tapasztalat, 50$ és egy Cím, amelyet a Címek menüpontban tudsz használni!

Tanoda:
Itt szerezheted meg a szükséges iskolai végzettséget. A tanulással tapasztalat pontokat is szerezhetsz. Emellett a tapasztalati pontjaidat itt be is tudod váltani. (Beváltásnál a kis kockába max. 2 számjegyű számot tudsz beírni – vagyis egyszerre max 99 tapasztalat pontot tudsz beváltani. A mellette lévő legördülő menüben pedig ki tudod választani, hogy minek az értékét akarod növelni.)

Boltok:
Itt tudsz vásárolni. Presztízsed mértékétől függően 4 különböző bolt áll rendelkezésetekre. Mindegyik üzletnél le van írva, hogy mit lehet ott kapni és van-e ott üvegvisszaváltási lehetőség.

Szeszfőzde:
Itt tudod megfőzni a házi sörödet. Egyenlőre csak saját fogyasztásra használható, később lehet majd kereskedni is vele.

Kaszinó:
Különböző kocsmai és casino játékokkal lehet itt játszani.

Fogda:
A fogdába azok kerülnek, akiknek nem sikerült a Garázdálkodás! 10 percet kell itt tölteni, azután szabadon távozhattok, azonban lehetőség van óvadék letételére is! A későbbiekben lehetőséged lesz Cimboráid kiszabadítására!

Rendelő:
Itt lehetőséged nyílik a sebeid ellátására, detoxikálásra illetve beszélgethetsz az anonim alkoholistákkal a leszokásról! Vagyis növelheted az életerődet, csökkentheted a két berúgás közötti időt, illetve csökkentheted az alkoholfüggőségedet.

Brigád:
A brigádok az Alkoholista Nevelde összetartó csapatai! Lehetőséged van saját brigád létrehozására, de csatlakozhatsz másokéhoz is! Egyelőre csak néhány funkció elérhető a brigádoknál, azonban a későbbiekben rengeteg opció és cselekvés lesz!

A nevelde nem tükrözi a szerző véleményét az alkoholfogyasztásról.
Az alkoholista nevelde 18 éves kor alatt csak szülői felügyelettel használható!